Weekendresa Prag

Prag är ett väldigt passande resmål för weekendresor ur flera aspekter. Dels är det en kort flygresa för den som väljer att flyga, cirka 2 timmar från Stockholm och ungefär 1.5 timmar från Köpenhamn. Vidare har Prag de flesta av sina stora berömda sevärdheter samlade i de centrala delarna av staden. Prag är ingen stor stad till ytan och det går oftast bra att promenera mellan de flesta sevärdheterna och därmed hinner man med mycket under en weekendresa till Prag. Att det sedan är relativt billigt att turista i Prag är också ett skäl till att avlägga ett besök i denna vackra stad.

Prag har en väl utbyggd lokaltrafik vilket gör det enkelt att transportera sig till någon av de sevärdheter som ligger en bit bort från centrum. Man kan välja på spårvagn, buss eller tunnelbanan om man vill åka med lokaltrafiken.

Om man planerar sitt besök i förväg och ringar in de sevärdheter man vill uppleva så lär man hinna med mycket under ett weekendbesök i Prag.

Under en weekendresa till Prag kan det vara bra att försöka hitta ett hotell som ligger någotsånär centralt i staden då de flesta av sevärdheterna ligger på lagom promenadavstånd i centrala Prag. Taxi är i regel ett billigt sätt att förflytta sig i staden, men tänk på att förhandla om priset i förväg och be om kvitto för att försäkra dig om att du inte blir lurad.

Det finns flera olika researrangörer som säljer färdiga weekendpaket till Prag. I regel är det billigare ju tidigare du är ute och bokar din resa, men en weekendresa till Prag, inklusive flyg och hotell brukar kosta från 2000 kronor och uppåt per person.

MrJet.se erbjuder weekendresor med flygbiljett och hotell till Prag.
Om du inte bokar hotell tillsammans med flyget har Hotels.com massor av hotell i Prag att välja på.