Underhållning i Prag

Efter sammetsrevolutionen har underhållningen i Prag blivit mer och mer varierad.

Det bästa stället att leta efter information om vad som händer i Prag är i någon av de engelska tidningarna som ges ut. Här brukar det finnas omfattande information om den bästa underhållningen och kulturella evenemang som kan vara intressanta för turister. Även hos de olika biljettkontoren i staden kan man ta del av informatiom om olika typer av underhållning.

Varje är mellan maj och juni hålls en välkänd musikfestival i Prag, kallad vårmusikfestivalen. Många internationellt kända musiker kommer då till Prag för att delta i festivalen. Under sommaren hålls Mozartfestivalen och på hösten hålls en jazzfestival i Prag.

Prags statsopera ger opera och balettföreställningar i en av de vackraste byggnaderna i Europa.

Laterna Magika är en välkänd och populär tjeckisk skuggteater. Det innebär att det är en icke-verbal, visuell teater med ljus och skuggor. Föreställningarna är en kombination av dans, film och teater. Mycket av framgången och populariteten ligger i att alla kan förstå teatern eftersom ingen talar tjeckiska. Laterna Magika använder istället sång, dans, mim, dockor, musik, skuggor, lysrör, scenframträdanden och andra uttryck.

Den som vill gå på bio kan välja mellan många av de senaste Hollywoodfilmerna varav många är på engelska med tjeckisk textning. De flesta stora biograferna ligger omkring Vaclavplatsen.

De som är mer äventyrliga kan finna ett rikt utbud av fria teatergrupper och mimteater. Prag har även ett brett utbud av musik med allt från symfoniorkestrar och opera till musikaler, jazz och folkmusik. Konserter hålls året runt i alla olika sorters lokaler från barockpalats till parker och trädgårdar. Nationalteatern är Prags främsta lokal för opera, balett och teater.

För den som vill tillbringa en kväll med inhemsk tjeckisk musik och samtidigt njuta av en trerättersmiddag finns det en arrangör här där man kan förboka biljetter på internet.
Läs mer

I centrala Prag finns inte många idrottsanläggningar utan du behöver åka en bit utanför staden om du vill ha motion. Även badhusen ligger en bit utanför staden.