Transport Prag

Det snabbaste och enklaste sättet för oss svenskar att transportera oss till Prag är såklart att flyga till Prag.

Flygtiden från Stockholm med ett direktflyg till Prag är cirka 2 timmar beroende på flygbolag. Från Köpenhamn tar ett direktflyg till Prag i regel ungefär 1.5 timmar.

Prag har en internationell flygplats som ligger cirka 15 kilometer från staden.

En weekendresa till Prag med flyg och hotellrum kostar från drygt 2000 kronor per person och uppåt (beroende på hotell och flygbolag). Många av bokningssajterna på internet brukar erbjuda weekendresor till Prag och eftersom det är en populär turiststad brukar det finnas ett större urval av alternativ för den som vill boka en weekendresa till Prag. Till exempel MrJet.se och Travelstart har alla olika paketresor till Prag att erbjuda.

Om du väljer alternativet Flyg till Prag i vänstermenyn berättar vi lite mer om vilka flygbolag och flygplatser det finns för flygresenärer till Prag.

Ett tips är att boka transfer från flygplatsen till hotellet redan i förväg på internet för att slippa stå i kö på plats efter landning.
Här kan man boka flygplatstransfer

Det går även att ta sig med tåg till Prag, dock blir restiden betydligt längre. Prag har tågförbindelse med de flesta stora städer i Europa, men de internationella tågen blir snabbt fullbokade - särskilt under sommarmånaderna. Den främsta järnvägsstationen i Prag, Hlavni nadrazi, ligger nära Vaclavplatsen och stadens centrum. kan man köpa biljett för hela resan ner, vilket dock i regel blir dyrare än att fixa tågbiljetterna själv.