Sevärdheter i Prag

Vacker vy över Prag - Sevärdheter i Prag
Många anser Prag vara en av Europas mest charmerande och vackraste städer vilket gjort att staden blivit ett av Centraleuropas mest populära resmål för turister tillsammans med Budapest och Krakow. Vi försöker här presentera de mest populära och välbesökta sevärdheterna i Prag.

I Prag finns det stora mängder gamla byggnader och många av dem har vackra väggmålningar. Prag har världens bäst bevarade och varierande samlingar av arkitekturiska stilar, från jugendstil till barock och kubism, gotisk, neoklassisk och modern arkitektur. Prags gamla centrum har sedan 1992 varit upptaget på Unescos världsarvslista.

Bland de mest kända och välbesökta sevärdheterna som man som turist inte bör missa finns bland annat Karlsbron, Pragborgen, Gamla stadens torg med ett medeltida astronomiskt ur och Vaclavplatsen.

För att hinna med så många sevärdheterna i Prag som möjligt under ett kort besök i Prag kan det vara en god idé att ta en guidad sightseeingtur i staden. Det finns flera olika bolag som arrangerar turer i olika varianter där man endera får promenera eller åka med något färdmedel tillsammans med en guide.
Läs mer om sightseeingturer här

Tack vare att Prag inte är en så värst stor stad till ytan når man de flesta sevärdheterna enkelt till fots. I stora delar av centrala Prag är fordonstrafik förbjuden vilket gör det trevligt att promenera runt längs gator, torg och broar. Att vandra i stadens centrum ger inte bara möjlighet till att se de flesta berömda sevärdheterna utan man får även känna på stadens atmosfär.