Aktiviteter i Prag

I Prag finns det en hel del aktiviteter besökaren kan roa sig med.

Som i varje storstad finns det goda möjligheter för den som är shoppingsugen. Det finns flera områden i staden som lämpar sig för den som vill shoppa.

Prag är en stad med gamla anor och ett rikt kulturliv och har därmed fullt av museum. Många av Prags museum visar historiska händelser och perioder.

Ett besök på Prags Zoo kan vara trevligt för de som reser med barn. Prags zoo öppnade 1924 och har idag över 5000 djur av 650 arter.

Nattklubbar finns det en hel del i denna storstad och det finns något för alla typer av smaker. Det finns mängder med pubar, barer och nattklubbar som alla serverar det berömda, välsmakande tjeckiska ölet. .

Ett besök i någon av ölhallarna på kvällskvisten är en trevlig och traditionell upplevelse. Är man på plats i tid kan man få sittplats och även äta en bit av den inhemska maten.

Fotboll och ishockey är de största sporterna i Tjeckien och Prag har flera framgångsrika lag i dessa sporter.För att inte gå miste om sevärdheterna kan det vara en idé att ägna sig åt en aktivitet som består av en guidad tur i staden dä man får se de flesta kända sevärdheterna under bara några timmar. Läs mer om sightseeing under turer i huvudmenyn ovan.