Weekendpaket Prag
* MrJet.se

Böcker om Prag

Här presenteras lite av den litteratur som finns om Prag som du som är nyfiken på Prag kan ha glädje av.


Prag

Första klass reseguider

"Det vilar en känsla av mystik över Prag och det är lätt att förföras av staden. Besök någon av de världsberömda marknaderna, ströva runt i Lillsidan eller upplev historiens vingslag vid någon av de stora sevärdheterna. Med utförliga texter och översiktskartor eller perspektivteckningar av viktiga platser och byggnader hjälper guiden dig att hitta till de riktiga smultronställena och uppleva stadens charm. Promenera längs Karlsbron och läs om alla statyerna, eller om det berömda astronomiska uret i rådhuset i Gamla staden, eller om symbolerna på den gamla judiska begravningsplatsen. Missa inte Pragborgen, museerna och gallerierna. Här får du också veta hur spårvagnarna fungerar och var du bäst avnjuter en kall tjeckisk öl efter promenaden. Med ett stort antal foton, illustrationer och kartor är detta en omistlig guide och en garanti för en lyckad resa."
Läs mer...


Destination Prag

Thomas Veszelits

"128 sidor.
En personlig guide som hjälper resenären att hitta det bästa i Prag, de bästa och mest prisvärda hotellen, restaurangerna och butikerna. Guiden hjälper dig att välja mellan alla olika arrangemang.
Upptäck de bästa sidorna av Prag. Karta i guiden och även en löstagbar karta. Speciella tips för den som vill resa grönare."
Läs mer...Prag

Topp 10

"Guiden tar dig raka vägen till det bästa Prag har att erbjuda.
Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare i den tjeckiska huvudstaden kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna.
Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting."
Läs mer...
Prag

Berlitz reseguider

"Karlsbron, S:t Veitskatedralen, Václavplatsen, det astronomiska uret, Josefov, Gamla staden och mycket, mycket mer. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den tjeckiska huvudstaden. Den är lätt att läsa - och lätt att använda.
Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken.
Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i Prag."
Läs mer...


Promenader i Prag

Frank Kuznik

"Upptäck Prag till fots!
Att utforska Prag med den här boken i handen är som att bli guidad av en ovanligt kunnig god vän. Du för mängder av specialtips om sevärdheter, matställen och butiker längs vägen. De detaljerade kartorna med 3D-känsla visar inte bara promenadernas sträckning utan också hur omgivningarna ser ut.
Boken innehåller tolv promenader i olika stadsdelar i Prag. Varje promenad är unik och har ett tema du får tolv helt olika upplevelser av staden. Boken täcker alla viktiga stadsdelar och sevärdheter. Här finns även tips om var du kan ta en picknick eller äta en god middag på kvarterskrogen eller lyxrestaurangen. Författaren guidar dig bland gator och torg, visar dig de kända sevärdheterna och pekar ut guldkorn som undangömda parker och spännande museer."
Läs mer...Prag - Fleximap

Fleximap

Format: Falsad
Utgiven: 2009-04-07
Språk: Svenska

Läs mer...