Nattliv i Prag

Nattlivet i Prag är riktigt bra och variationen är tillräckligt stor för att täcka mångas smak. Med andra ord så den som har lust att roa sig nattetid har alla möjligheter att göra detta i Prag nattliv.

Utbudet av pubar i Prag är väldigt stort och pubmiljön påminner en hel del om den engelska pubmiljön med sina mörka inredningar i trä. Ölen är betydligt billigare i Prag än vad vi är vana vid i Sverige, även om priserna gått upp de senaste åren. Matmenyerna på pubarna varierar och oftast serveras mestadels den inhemska maten på puben. På senare år har det blivit mer och mer vanligt med coktailbarer i Prag där det dricks mer drinkar än öl.

Prags nattliv kan erbjuda ett stort och brett utbud av nattklubbar. På vissa av klubbarna är det övervägande stadsmedborgare som dominerar i antal, medan det i stadskärnan är övervägande turister på klubbarna. Karlovy Lazne är antagligen den största nattklubben i Prag och ryms i en byggnad med fem våningar. Futurum är en annan av Prags populära nattklubbar som kan rekommenderas åt den som vill bege sig ut i Prags nattliv.

Den som tycker om rockmusik finner ett brett utbud i Prag. Det finns en hel del populära rockklubbar i form av små klubbar och kaféeer som bjuder in olika sorters rockband. Rock Café och Uzi rockbar är två populära ställen.

En av stadens mest populära jazzställen är Jazz Club Reduta som brukar ha jazzkonserter dagligen.