Sport i Prag

Fotboll och ishockey är de största sporterna i Tjeckien.

Den tjeckiska fotbollen har varit internationellt stark de senaste åren, det började med en överraskande finalplats i fotbolls-EM 1996. även om flera av de stora stjärnorna från dess har avslutat sina karriärer har Tjeckerna ett bra internationellt landslag.

Prag har tre lag i den tjeckiska högsta serien: Slavia Prag, Viktoria Zizkov och Sparta Prag. Sparta är det mest kända och framgångsrika av dessa lag och kvalificerar sig allt som oftast till Champion League slutspelet. Sösongen börjar i augusti och har ett vinteruppehåll under delar av december och januari för att avslutas i juni.

Ishockey är den sport som drar näst mest publik i Tjeckien och här har landet ett väldigt framgångsrikt landslag med många stjärnor ifrån NHL. Den inhemska hockeyn är inte lika stark som landslaget då många av de mest framträdande spelarna lockas över till den amerikanska NHL-ligan vid tidiga år.

Prags två bästa lag som spelar i högsta ligan heter HC Slavia Prag och HC Sparta Prag. Hockeysäsongen varar mellan september till april.