Flyg till Prag

Det snabbaste sättet för oss svenskar att ta sig till den Tjeckiska huvudstaden är såklart att flyga till Prag.

Flygtiden till Prag från Stockholm ligger på ungefär två timmar. Från Köpenhamn tar ett direktflyg till Prag i regel ungefär 1.5 timmar. Med andra ord är det inte någon lång tid som flygresor till Prag tar från Skandinavien.

Priserna på flygbiljetterna kan variera kraftigt beroende på vilka tider man ska flyga till Prag samt hur långt i förväg man bokar sin resa. Tänk på alla extra utgifter som tillkommer vid lågprisflyg till Prag, såsom resväskor, extra skatter osv. Även om man hittar ett billigt flyg till Prag bör man kontrollera alla avgifter som läggs på för att få fram det verkliga slutpriset på flygbiljetten.

Prags internationella flygplats heter Praha Ruzyne (PRG). Ett mycket stort antal flygbolag trafikerar denna flygplats som har tre terminaler. Från Sverige flyger bland annat SAS direktflyg till Prag och även Czech airlines har direktflyg från Göteborg och Stockholm till Prag. Ruzyne ligger på cirka 15 kilometers avstånd från Prags centrum i nordvästra utkanten av Prag.

Men det bästa sättet att hitta de billigaste flygbiljetterna till Prag är i regel att söka på någon av de webbplatser som jämför priser på flygbiljetter. Det finns många prisjämförelsesajter på nätet, till exempel:
MrJet.se | Travelstore.se | Travelstart.se |

Genom att boka en egen transfer från flygplatsen till hotellet i Prag får man kortad restid tills man kommer till rätt hotell och därmed mer tid över att spendera i Prag och mindre köande på flygplatsen.
Här kan man boka flygplatstransfer